22 Eylül 2010 Çarşamba

hoşgeldin bıdık!

Teyze olmak güzel olduğu kadar -eğer bu işlerle ilginiz-alakanız ve birazcık olsun beceriniz varsa- meşakkatli de.. "Hoşgeldin bebek!" temalı aparatların hazırlanmasından bahsediyorum.. Yeğenim için 3 ay önce hazırladığım ve devamının muhtemelen geleceğini hissettiğim bebek şekerlerinin fotoğrafını aşağıda görebilirsiniz..



Bebek şekeri hazırlamanın bu kadar eğlenceli olabileceğini ben bile kestirememiştim en başta.. Şimdiyse bağımlılık yaptı diyebilirim :) Hatta günün birinde nikah şekerlerimi de kendim hazırlamayı düşünüyorum. -Bir ilke imza atacak olduğumu bile bile- Bu tarz şeyleri kendiniz tasarladığınızda hem farklı-orijinal şeyler yapabilme imkanı buluyorsunuz; hem de ciddi bir tasarruf oluyor.

Bebek gelir de lohusa şerbeti yapılmaz mı!! Bence cidden müthiş bir gelenek. Osmanlı menşeli şerbetler zaten başlı başına bir gurme kültürü oluşturabilir bence.. Lohusa şerbeti de bunlardan biri. Lezzetli, renk açısından çok albenili; bir de bunlar için güzel bir sunum hazırladığınızda ortaya gerçekten hoş bir görüntü çıkıyor.
Şerbet için hazırladığım bardakların dolu görünümünün fotoğrafını çekme fırsatım olmadı. Fakat kırmızı süslerle bezenmiş bardaklarda şerbetin görünümü oldukça hoştu..



Bu süsleri bardaklardan çıkardıktan sonra da peçetelik olarak kullanabilirsiniz..

2 yorum:

  1. Lohusa şerbetini o zarif bardaklarda görüp önce rengini içmek gerek... Sadece görmek de yetmez üstelik; tatmak gerek!... Meşakkat olmadan gelenekler nasıl devam ettirilebilir ki?... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Güzel yorumun için çok teşekkür ederim Buket ablacım.. İlla yeni doğmuş olmasına gerek yok, tekrar yaparım inşallah lohusa şerbetini, hep beraber içeriz.. :)

    YanıtlaSil