31 Ekim 2010 Pazar

patlıcanlı bulgur pilavı


Annemin pişirdiği pirinç pilavını bembeyaz haliyle yemeyi seviyorum. Fakat kendim pişireceğim vakit; pirinç yada bulgur farketmiyor; illaki pilavımın rengarenk olmasını istiyorum. Bir sürü baharat, sebze vesaire, pilavın içinde olmayacaksa tencereye elimi bile süremiyorum. Hal böyle olunca bugün sebzeli bir pilav yapmak istedim ve portakal ağacı'na başvurdum öncelikle. Buradaki sebzeli pilavı kendimce modifiye ederek patlıcanlı bulgur pilavı ortaya çıktı.

Malzemeler:
1 adet kuru soğan
2-3 sivri biber
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
3 adet domates
2 büyük patlıcan
1 kase bulgur
2,5 kase kaynamış su
tuz, nane, kırmızı pul biber, karabiber, kuş üzümü, kimyon

Soğanları ve sivri biberleri zeytinyağında kavuruyoruz. Ardından, doğramış olduğumuz patlıcanları ve domatesleri tencereye ilave edip, 5 dakika pişiriyoruz. Kaynamış suyu da ekledikten sonra 5 dakika boyunca malzememizi pişiriyoruz. Son olarak yıkanmış bulguru ilave edip, tuzu ve baharatları da ekliyoruz. Suyunu çektikten sonra ocağı kapatıp, tencerenin kapağının altına kağıt havlu koyarak 5-10 dakika pilavımızı bekletiyoruz. Servise hazır...

2 yorum:

  1. Bulgur ve patlıcan ikilisine bir de baharat eklenince... Sonucu az çok tahayyül edebiliyorum :) Denemeye değer! Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Sizin yemeklerinizin yanında ne ki bunlar Buket ablacım.. Benimkisi acemi aşçının mutfak maceraları:)

    YanıtlaSil