23 Mart 2010 Salı

fırında kabak


Acilen hafif bir akşam yemeği hazırlamanız gerekiyor ve dolabınızda sebze namına iki adet kabak varsa yapabileceğiniz lezzetli bir yemek. Kabakları yıkayıp, alacalı soyun, küp şeklinde doğrayın. Genişçe bir tavada çok az zeytinyağında kızartın. Tamamen kızarmalarına gerek yok, hafifçe pişmeleri yeterli. Kabakları bir fırın kabına yada borcama alın, tuzunu ekleyin, üzerini kaplayacak kadar rendelenmiş kaşar peynirini kabakların üzerine yayın, nane ve pulbiber de serpilebilir. Kaşar peyniri iyice eriyene kadar fırında pişirin. İstenirse yoğurtla da servis yapılabilir.

Not: Kabak sayısı kişi sayısıyla doğru orantılı olarak arttırılabilir. 2 kabaktan yapıldığında 2 kişilik bir yemek elde ediyorsunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder