
Kolay ve pratik olan varken neden zoru seçelim ki, diyerek tekrar yine işe koyuluyoruz. Baklavanın da kolayı olur muymuş demeyin, oluyor. Hazır baklava yufkası bence çağın en büyük buluşlarından birisi. Ramazan dolayısıyla çoğu markette ve yufkacıda bulabileceğiniz hazır baklava yufkalarıyla, çeşit çeşit tatlı yapmak mümkün. Tırtıl tatlısı bunlardan sadece biri… Tırtıl tatlısı lezzetli olduğu kadar pratik de. Baklava yufkalarından bir tanesinin üzerine kenarından 2cm kalacak şekilde oklavayı yerleştiriyoruz. Dövülmüş cevizi şerit halinde serptikten sonra yufkayı oklavanın etrafına doluyoruz, daha sonra yufkayı iki tarafından büzerek oklavadan çıkarıyoruz ve önceden yağlanmış tepsiye yerleştiriyoruz, bütün yufkalar için aynı işlemi yaptıktan sonra üzerinde 170C’de önceden ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat pişiriyoruz. Bu esnada, 5 bardak şeker ve 5 bardak su kaynamaya başladığında bir dilim limon atılarak, şerbeti hazırlanır. Ilık şerbet soğumuş tatlıya yedirilir. 1-2 saat sonra tatlımız servise hazır. Tatlının hazırlık aşamasında, en çok dikkat edilmesi gereken husus, yufkaların kurumadan sarılması. Çünkü baklava yufkası, paket açıldıktan sonra çok çabuk kuruyor. Baklava yufkasıyla diğer baklava çeşitlerini de deneyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder