
Mahlepli kurabiye
Yarım paket(125gr) margarin, 1 yumurtanın sarısı, 1 paket kabartma tozu, 1 çay bardağı sıvıyağ, 3 çorba kaşığı pudra şekeri, 4 çorba kaşığı yoğurt, bir tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı mahlep ve un yumuşak bir hamur haline getirilir. Tarifte olmadığı halde, hamura toz zencefil de ekledim, hoş bir koku kattı. Hazırlanan hamur istenilen şekillerde kesilir. Ben kare, daire ve çiçek şeklindeki hamur kesme kalıplarımı kullandım, bazılarına da çubuk şekli verdim. Kestiğimiz hamurlar yağlanmış tepsiye dizilir. Sarısını hamura kattığımız yumurtanın akı da kurabiyelerin üzerine sürülür. İsteğe göre, susam yada haşhaş serpilir. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pişirilir.

Zencefil-tarçın çayı da kurabiyelerin yanında çok iyi gidiyor. Hazırlanışı da tüm aktarlarda bulabileceğiniz toz haline getirilmemiş kuru zencefil ve çubuk tarçınların üzerine sıcak suyu dökmenizden ibaret. İstenirse karanfil de katılabilir, hoş bir koku ve tat verecektir. Sıcak yada soğuk olarak servis yapılabilir.Tarçın çubuklarını ve zencefili içinde çok fazla bekletmemenizi tavsiye ederim, acı bir tat bırakıyor çünkü.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder