
Yalancı su böreği, yalancı baklava oluyor da yalancı tiramisu neden olmasın. Buradaki yalancıdan kastımız, “kolay” ile eşdeğerde. “Yalancı” ev hanımları literatüründe bu tarz kolaya kaçılan mamuller için kullanılan bir sıfat. Kolay dediysek daha az lezzetli olduğunun düşünülmesini istemem, bence kolay tiramisu, gerçeğinden çok daha lezzetli ve hafif. İlk önce kremasını hazırlıyoruz: 2,5 su bardağı (500ml) süt, 5 çorba kaşığı toz şeker, 2 çorba kaşığı mısır nişastası muhallebi kıvamında karıştırılarak pişirilir, ocağı kapattıktan sonra yarım paket labne peyniri kremaya karıştırılır. Krema piştiği esnada bir büyük fincan nescafe hazırlanır ve pasta kekinin alt tabanına güzelce yedirilir, pişirilen krema alt tabana yayılır, isteğe bağlı olarak dövülmüş fındık yada muz iki kekin arasına dizilir. Kekin üst katı da konur ve kalan krema ile tüm kek kaplanır. Son olarak pastanın üzerine kakao elenir ve istenildiği gibi süslenir. Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder